• header01.jpg
  • header02.jpg
  • header03.jpg
  • header04.jpg
  • header05.jpg

Zwemwedstrijd Amsterdam

14 april  2018...

Afgelopen zondag was alweer de tweede wedstrijddag van dit seizoen en waren we te gast in Amsterdam bij stichting Prisma.
Ondanks een uitpuilende ziekenboeg was USSV er toch weer in geslaagd om een ijzersterk team samen te stellen.
Voor USSV hebben de volgende toppers deelgenomen: Corina, Patrick, Deborah, Rene, Carola, Saskia, Coen, Frans, Anja, Tristan en niet te vergeten Christiaan.

Ondanks het volle programma dat moest worden gezwommen zijn we erin geslaagd om de voorlopige 2e plaats in de totaalklassering vast te houden! Niet in de laatste plaats door de aanmoedigingen van de verassing van de dag: Anuschka. Super tof dat je erbij was. Met de conditie zat het wel snor, fijn om te weten met de Special Olympics in aantocht!

Nog een paar weken flink trainen en dan is het zover. Na afloop kwam het zonnetje door en op weg naar Utrecht was het stilletjes in de auto, verdiende rust aan het eind van een mooie zwemmiddag!

Groetjes, Bert.

Zwemwedstrijd Bergschenhoek

24 maart 2018...

Klik hier voor alle foto's

Op een mooie voorjaarsdag vond de heuglijke opening plaats van het nieuwe zwemwedstrijdjaar van de competitie Zuid Holland-Amsterdam-Utrecht.

Deze zaterdag 24 maart 2018 werd feestelijk opgeluisterd door een gezellige kermis op het parkeerterrein rondom Zwembad De Windas in Bergschenhoek. Reeds geheel relaxed door het rustgevende inkleuren van vrolijke paas-kleurplaten liet de Utrechtse delegatie zich echter niet door het gedruis buiten verleiden en begon voortvarend aan de eerste wedstrijd. Onze groep, bestaande uit Aart, Alexander, Anja, Carola, Christiaan, Coen, Corina, Deborah, Frans, Hosanna, Margje, Patrick, René, Saskia en Tristan en begeleid door Karin, Myriam, Victor en Erik, verdiende zo weer veel eremetaal.

Dit resulteerde uiteindelijk in een zeer knappe tweede plaats overall. Naar verluid speelde een uit de hand gelopen weddenschap over het zich laten kaalscheren bij het behalen van een gouden medaille ook een positieve rol voor tenminste 1 van ons... Na de late afloop ging een deel van USSV nog naar de Burger King waar gezellig werd gegeten.

De softijsmachine bleek kapot, maar gelukkig bood de aanpalende Mac uitkomst voor een welverdiend ijsje ter afsluiting van een bijzonder leuke dag.

Groetjes, Erik.

Zwemmen in 2018 !

6 januari 2018...

Klik hier voor alle foto's

We zijn 6 januari weer begonnen met ons zwemmen in Den Hommel. We begonnen, zoals gebruikelijk, in het doelgroepenbad, waar de nodige nieuwjaarswensen werden uitgesproken. Natuurlijk ook tijd om weer gezellig met elkaar te kletsen en te spelen.

In het wedstrijdbad werd de stormbaan neergelegd en we hebben er met z’n allen erg van genoten. Ook kon er gewoon baantjes gezwommen worden.

Hopelijk volgen er nog meer van dit soort gezellige zaterdagen…

Een algemene zwemdag ...

December 2016...

Klik hier voor alle foto's

Iedere zaterdag ochtend verzamelen wij in de kantine van zwembad Den Hommel. Rond 10 uur gaan wij naar de kleedkamers welke gemakkelijk te herkennen zijn voor onze deelnemers omdat onze logo naast de kleedkamerdeuren staan.  De deelnemers kleden zich dan om en als er iemand hulp nodig heeft dan is er altijd iemand bij ter begeleiding. Meestal is dat iemand die de deelnemer goed kent. Aan de achterkant van de kleedkamers  bevind zich het doelgroepen bad (20 bij 15 meter). Dat is een bad met een aflopende bodem zodat je aan de ene kant tot je kuiten in het water staat en aan de andere kant het water tot ongeveer de schouders komt. Een ideaal bad omdat het water een aangename warme tempratuur heeft en iedereen wel een plekje kan vinden om rechtop te staan. Het eerste half uur is er ruimte voor eigen invulling. Dus gezellig met elkaar kletsen of op je dooie gemakje wat rondzwemmen. Het kan allemaal. Ook maken wij gebruik van opblaas ballen om het lekker sportief te houden en het zorgt ook voor een speelse sfeer.                                            

Als er iemand jarig is dan wordt er een bewegende kring gevormd zodat diegene in het midden komt te staan. Er wordt voor de jarige gezongen en na de drie hoera’s wordt de jarige nog eens flink nat gespetterd door de rest. Zodra de felicitaties rond zijn wordt de groep opgesplitst. Diegene die redelijk tot goed kunnen zwemmen en diegene die meedoen aan competitiezwemmen gaan naar het diepe (25 meter) bad. De overige deelnemers blijven achter en gaan samen met een vrijwilliger of stagiaire zwemoefeningen doen. Een toezichthouder van USSV is altijd aanwezig. In het diepe bad beginnen de deelnemers altijd met een paar baantjes trekken gevolgd door een paar minuten watertrappelen. Vervolgens nemen zij allen plaats op de bank waar na ze per duo tegen elkaar een wedstrijdje kunnen zwemmen.

Aan de andere kan houden vrijwilligers de tijd in de gaten en noteren dat. Op deze manier kan de voortgang van de deelnemers bijgehouden worden, wat weer van belang is voor het competitiezwemmen.  Als het half uur voorbij is lopen wij gezamenlijk door naar het recreatiegedeelte. Vrijwilligers hebben dan al stoelen in een kring klaar staan en limonade. Hier houden wij een korte pauze en als er geen mededelingen of andere bijzonderheden zijn dan is het tijd om lekker vrij te zwemmen. Het gehele recreatiegedeelte is toegankelijk en vooral de bubbelbaden zijn erg gewild onder de deelnemers. Alle vrijwilligers doen gezellig mee en houden ondertussen een oogje in het zeil. Nadat iedereen onder de douche is geweest lopen we richting de kleedkamers. Na afloop kunnen de deelnemers nog een hapje of drankje nuttigen in de kantine voordat ze naar huis gaan.

Naima Aissati

Sinterklaas 2016

Zaterdag 26 november...

Klik hier voor alle foto's

Ieder jaar vieren wij traditiegetrouw Sinterklaas bij Mitland bowling. We ontmoeten elkaar die dag bij de receptie en onder het genot van een drankje wachten wij totdat we compleet zijn. Ondertussen is Karin druk bezig om de indeling voor het bowlen te maken. Dit gebeurt altijd ter plekke omdat er op het allerlaatste moment nog mensen door omstandigheden niet aanwezig kunnen zijn maar ook omdat introducees mee mogen doen en het niet altijd van te voren vast staat wie dat zijn. Zodra de indeling rond is geeft ze dat door aan de medewerkers van de receptie en daarna krijgen wij het sein dat we de zaal in kunnen. Het is altijd even dringen bij de schoenenkastjes maar de vrijwilligers houden goed zicht en zij zorgen ervoor dat het zo soepel mogelijk verloopt en helpen waar nodig.

Iedereen doet altijd vol overgave mee want de scores worden op een groot bord bijgehouden en natuurlijk houdt niemand van verliezen. Er worden meerdere rondes gespeeld dus genoeg kansen voor iedereen om te pronken met zijn of haar score. Er hangt altijd een vriendschappelijke en gemoedelijke sfeer. Dat is te merken aan het gejuich en geklap als iemand een mooie worp heeft gegooid. Ondertussen zijn op alle tafels een paar schalen gevuld met pepernoten en chips. De medewerkers van Mitland lopen nog een paar keer rond om bestellingen voor drankjes op te nemen. Op de achtergrond klinkt natuurlijk sinterklaas muziek en dat is niet voor niets want tijdens de laatste ronde komen Sinterklaas en zijn Pieten de zaal in. Zij worden verwelkomt met sinterklaasliedjes en het is mogelijk om Sinterklaas een hand te geven en zelfs met hem op de foto te gaan. De Pieten lopen ook bij iedereen even langs en strooien met hun snoepgoed. Zij houden ervan om met de deelnemers te bowlen en dat zorgt voor hilarische beelden. De deelnemers kunnen er geen genoeg van krijgen. Karin loopt vaak bewaakt met een camera in haar hand rond en probeert zoveel mogelijk foto’s te maken.

Na de laatste ronde gaat iedereen weer zijn eigen schoenen aandoen en verzamelen we  bij de receptie. Daar staat Sinterklaas ons op te wachten met zijn grote boek. We zingen met z’n allen de bekendste liedjes en als iemand het aandurft om bij Sinterklaas in zijn eentje een liedje te zingen dan kan dat ook. Vervolgens roep Sinterklaas de deelnemers bij zich die het afgelopen jaar een bijzondere prestatie hebben verricht of die het verdienen om nog even extra in het zonnetje gezet te worden. Diegene krijgt altijd een luid applaus van de rest en we sluiten af door afscheidsliedjes te zingen voor Sinterklaas en zijn Pieten. Zij worden uitgezwaaid en daarmee sluiten wij de sinterklaasviering af. Bij de uitgang wordt iedereen bedankt  voor zijn of haar komst en ze krijgen allemaal een zakje snoepgoed mee. Het was weer gezellig!

Naima Aissati

“Sponsor USSV mbv SponsorKliks !