• header01.jpg
  • header02.jpg
  • header03.jpg
  • header04.jpg
  • header05.jpg

High tea voor de vrijwilligers

20 januari 2018...

Klik hier voor alle foto's

Zaterdag 20 januari 2018 werden alle vrijwilligers van USSV weer eens in het zonnetje gezet.

We hebben met z’n allen genoten van een gezellig High tea in het toepasselijke restaurant Zizo, aan de oude gracht in Utrecht.

Bedankt weer allemaal !!!

 

 

Zwemmen in 2018 !

6 januari 2018...

Klik hier voor alle foto's

We zijn 6 januari weer begonnen met ons zwemmen in Den Hommel. We begonnen, zoals gebruikelijk, in het doelgroepenbad, waar de nodige nieuwjaarswensen werden uitgesproken. Natuurlijk ook tijd om weer gezellig met elkaar te kletsen en te spelen.

In het wedstrijdbad werd de stormbaan neergelegd en we hebben er met z’n allen erg van genoten. Ook kon er gewoon baantjes gezwommen worden.

Hopelijk volgen er nog meer van dit soort gezellige zaterdagen…

Een algemene zwemdag ...

December 2016...

Klik hier voor alle foto's

Iedere zaterdag ochtend verzamelen wij in de kantine van zwembad Den Hommel. Rond 10 uur gaan wij naar de kleedkamers welke gemakkelijk te herkennen zijn voor onze deelnemers omdat onze logo naast de kleedkamerdeuren staan.  De deelnemers kleden zich dan om en als er iemand hulp nodig heeft dan is er altijd iemand bij ter begeleiding. Meestal is dat iemand die de deelnemer goed kent. Aan de achterkant van de kleedkamers  bevind zich het doelgroepen bad (20 bij 15 meter). Dat is een bad met een aflopende bodem zodat je aan de ene kant tot je kuiten in het water staat en aan de andere kant het water tot ongeveer de schouders komt. Een ideaal bad omdat het water een aangename warme tempratuur heeft en iedereen wel een plekje kan vinden om rechtop te staan. Het eerste half uur is er ruimte voor eigen invulling. Dus gezellig met elkaar kletsen of op je dooie gemakje wat rondzwemmen. Het kan allemaal. Ook maken wij gebruik van opblaas ballen om het lekker sportief te houden en het zorgt ook voor een speelse sfeer.                                            

Als er iemand jarig is dan wordt er een bewegende kring gevormd zodat diegene in het midden komt te staan. Er wordt voor de jarige gezongen en na de drie hoera’s wordt de jarige nog eens flink nat gespetterd door de rest. Zodra de felicitaties rond zijn wordt de groep opgesplitst. Diegene die redelijk tot goed kunnen zwemmen en diegene die meedoen aan competitiezwemmen gaan naar het diepe (25 meter) bad. De overige deelnemers blijven achter en gaan samen met een vrijwilliger of stagiaire zwemoefeningen doen. Een toezichthouder van USSV is altijd aanwezig. In het diepe bad beginnen de deelnemers altijd met een paar baantjes trekken gevolgd door een paar minuten watertrappelen. Vervolgens nemen zij allen plaats op de bank waar na ze per duo tegen elkaar een wedstrijdje kunnen zwemmen.

Aan de andere kan houden vrijwilligers de tijd in de gaten en noteren dat. Op deze manier kan de voortgang van de deelnemers bijgehouden worden, wat weer van belang is voor het competitiezwemmen.  Als het half uur voorbij is lopen wij gezamenlijk door naar het recreatiegedeelte. Vrijwilligers hebben dan al stoelen in een kring klaar staan en limonade. Hier houden wij een korte pauze en als er geen mededelingen of andere bijzonderheden zijn dan is het tijd om lekker vrij te zwemmen. Het gehele recreatiegedeelte is toegankelijk en vooral de bubbelbaden zijn erg gewild onder de deelnemers. Alle vrijwilligers doen gezellig mee en houden ondertussen een oogje in het zeil. Nadat iedereen onder de douche is geweest lopen we richting de kleedkamers. Na afloop kunnen de deelnemers nog een hapje of drankje nuttigen in de kantine voordat ze naar huis gaan.

Naima Aissati

Sinterklaas 2016

Zaterdag 26 november...

Klik hier voor alle foto's

Ieder jaar vieren wij traditiegetrouw Sinterklaas bij Mitland bowling. We ontmoeten elkaar die dag bij de receptie en onder het genot van een drankje wachten wij totdat we compleet zijn. Ondertussen is Karin druk bezig om de indeling voor het bowlen te maken. Dit gebeurt altijd ter plekke omdat er op het allerlaatste moment nog mensen door omstandigheden niet aanwezig kunnen zijn maar ook omdat introducees mee mogen doen en het niet altijd van te voren vast staat wie dat zijn. Zodra de indeling rond is geeft ze dat door aan de medewerkers van de receptie en daarna krijgen wij het sein dat we de zaal in kunnen. Het is altijd even dringen bij de schoenenkastjes maar de vrijwilligers houden goed zicht en zij zorgen ervoor dat het zo soepel mogelijk verloopt en helpen waar nodig.

Iedereen doet altijd vol overgave mee want de scores worden op een groot bord bijgehouden en natuurlijk houdt niemand van verliezen. Er worden meerdere rondes gespeeld dus genoeg kansen voor iedereen om te pronken met zijn of haar score. Er hangt altijd een vriendschappelijke en gemoedelijke sfeer. Dat is te merken aan het gejuich en geklap als iemand een mooie worp heeft gegooid. Ondertussen zijn op alle tafels een paar schalen gevuld met pepernoten en chips. De medewerkers van Mitland lopen nog een paar keer rond om bestellingen voor drankjes op te nemen. Op de achtergrond klinkt natuurlijk sinterklaas muziek en dat is niet voor niets want tijdens de laatste ronde komen Sinterklaas en zijn Pieten de zaal in. Zij worden verwelkomt met sinterklaasliedjes en het is mogelijk om Sinterklaas een hand te geven en zelfs met hem op de foto te gaan. De Pieten lopen ook bij iedereen even langs en strooien met hun snoepgoed. Zij houden ervan om met de deelnemers te bowlen en dat zorgt voor hilarische beelden. De deelnemers kunnen er geen genoeg van krijgen. Karin loopt vaak bewaakt met een camera in haar hand rond en probeert zoveel mogelijk foto’s te maken.

Na de laatste ronde gaat iedereen weer zijn eigen schoenen aandoen en verzamelen we  bij de receptie. Daar staat Sinterklaas ons op te wachten met zijn grote boek. We zingen met z’n allen de bekendste liedjes en als iemand het aandurft om bij Sinterklaas in zijn eentje een liedje te zingen dan kan dat ook. Vervolgens roep Sinterklaas de deelnemers bij zich die het afgelopen jaar een bijzondere prestatie hebben verricht of die het verdienen om nog even extra in het zonnetje gezet te worden. Diegene krijgt altijd een luid applaus van de rest en we sluiten af door afscheidsliedjes te zingen voor Sinterklaas en zijn Pieten. Zij worden uitgezwaaid en daarmee sluiten wij de sinterklaasviering af. Bij de uitgang wordt iedereen bedankt  voor zijn of haar komst en ze krijgen allemaal een zakje snoepgoed mee. Het was weer gezellig!

Naima Aissati

Zwemwedstrijd Vlaardingen 2016

Zaterdag 12 november...

Klik hier voor alle foto's

De laatste van vier uitwedstrijden van het seizoen 2016 vond dit keer niet in Schiedam plaats maar in Zwembad De Kulk in Vlaardingen.
Zaterdag 12 november hebben we met de volgende 16 kanjers deelgenomen: Aart, Anja, Anuschka, Carola, Christiaan, Coen, Corina, Daniëlle, Frans, Hosanna, Margje, Nels, Patrick, René, Saskia en Tristan.
Inderdaad: de verheugende terugkeer van ons aller Nels!

Naar Constantijn Huygens: “USSV is als kampioen naar ’t bad getogen en met brons slechts weer gekeerd”, maar toch werd met minimaal verschil een zeer knappe derde plaats behaald, dankzij meerdere podiumplaatsen.
Karin, Myriam en Erik hielden het nu eens niet droog, maar mochten - vriendelijk geholpen door Anuschka - tegen de begeleiders van de andere verenigingen zwemmen.

De traditionele gezamenlijke maaltijd met alle deelnemers, begeleiders en meegereisde familie/vrienden werd genoten in de nabijgelegen McDonald’s en vormde de gezellige afsluiting van een bijzonder geslaagde dag en fantastisch wedstrijdjaar.

Een enthousiaste vrijwilliger vertelt ...

November 2016...

Klik hier voor alle foto's

De Utrechtse Sportstichting Samen Verder werd opgericht in 1975, aanvankelijk voor het beoefenen van zaalsporten voor mensen met fysieke-en of verstandelijke beperkingen.
Vanwege het veranderen van interesses wordt binnen USSV anno 2016 alleen de zwemsport nog beoefend. Onder deskundige leiding, daarbij geassisteerd door 16 vrijwilligers, wordt er iedere zaterdag tussen 10.00 en 12.00 uur fanatiek gezwommen in zwembad De Hommel in Utrecht door inmiddels 36 leden. Gedeeltelijk zwemt en wordt er gerecreëerd  in het doelgroepenbad en zwemmen de meer geoefende deelnemers in het wedstrijdbad.
Inmiddels zijn 19 USSV zwemmers zodanig opgeleid, dat zij deel kunnen nemen aan periodieke wedstrijden in competitieverband tussen 5 bevriende verenigingen. Uiteraard vinden wedstrijden plaats onder auspiciën van en met scheidsrechters van de KNZB.

Natuurlijk doet eenieder zijn uiterste best om de eigen vereniging zo hoog mogelijk te classificeren, maar het belangrijkste voor de 80 tot 100 deelnemers is, naast sportiviteit en de persoonlijke prestatie, het volwaardig mee kunnen doen aan de wedstrijden.
Al een groot aantal jaren en met groot enthousiasme doet USSV mee aan de Special Olympics die iedere 2 jaar 'ergens in Nederland' worden georganiseerd. In totaal nemen er zo'n 2.500 sporters deel aan de wedstrijden, daarbij begeleid door ruim 1.000 vrijwilligers/begeleiders. Men komt uit in ca. 20 takken van sport, waaronder zwemmen.  Hoewel de belangrijkste activiteit van USSV natuurlijk bestaat uit zwemmen wordt er daarnaast veel aandacht en energie gestopt in het ook sociaal begeleiden en voorwaardenscheppend bezig zijn van de doelgroep. Te denken hierbij is aan de oprichting van de Stichting Vrienden van Verstandelijk  Gehandicapten, alsmede aan verschillende zusterstichtingen. Tevens worden er activiteiten verricht ten behoeve van het gehandicapten voetbal in Utrecht en omstreken.
Ook aan het Sinterklaasfeest en andere belangrijke festiviteiten wordt echter de nodige invulling gegeven. Het financiële draagvlak van USSV behoeft, zeker gezien het beperkte aantal leden, de nodige versteviging. Dit is zeker van belang voor USSV, om ook in de toekomst mee te kunnen blijven doen aan landelijke activiteiten en bijvoorbeeld de Special Olympics.

Gezien het bovenstaande, maar ook het feit, dat zowel bestuurders van de Stichting USSV, als ook vrijwilligers, met veel enthousiasme en inzet, maar volledig onbezoldigd, veel werk verrichten om het zwemmen voor gehandicapten ook in de toekomst mogelijk te maken c.q. te realiseren, heeft men de ANBI-status aangevraagd. Daardoor wordt het aantrekkelijker voor sponsoren om USSV financieel te ondersteunen.

Victor Albers Spierings

Zwemwedstrijd Lisse 2016

Zaterdag 8 oktober...

Klik hier voor alle foto's

De derde zwemwedstrijd was op zaterdag 8 oktober in Sportcentrum De Waterkanten te Lisse.
Onze kleine maar dappere groep bestond uit: Aart, Anja, Anuschka, Carola, Coen (zijn 1e keer), Corina, Daniëlle, Deborah, Frans, Hosanna, René, Saskia en Tristan.
Verschillende 1e, 2e en 3e plaatsen zijn behaald, waaronder goud voor vlinderslag.
Begeleiders Myriam, Otto en Erik konden slechts in bewondering vanaf de kant meegenieten.

“Sponsor USSV mbv SponsorKliks !