• header01.jpg
  • header02.jpg
  • header03.jpg
  • header04.jpg
  • header05.jpg

Vrijdag 1 juli tot en met zondag 3 juli...

Klik hier voor alle foto's

Vrijdag 1 juli 2016 was het dan eindelijk zover, na weer twee jaar trainen, verzamelden we ’s ochtends bij het zwembad om met de bus te vertrekken naar Nijmegen. Nadat we via een omweg waren aangekomen bij Heumensoord, de locatie waar we de komende twee nachten gingen slapen, werden we ontvangen door enthousiaste vrijwilligers die ons de weg wezen naar de goede tenten. Omdat we met genoeg deelnemers waren kregen we twee kamers; een voor de mannen en een voor de vrouwen. Zodra we hier aankwamen gingen we eerst de bedden verdelen en opmaken, zodat dat ’s avonds niet meer zou hoeven. Na dit te hebben gedaan gingen we naar de ‘Healthy Athletes’, hier kon je verschillende lichaamsfuncties laten controleren, zoals je oren, ogen, voeten en tanden, maar ook konden ze je meer informatie geven over je dieet of over de liefde. Voor degenen die geen zin hadden in al deze testjes, was er ook een tv- en spelletjeshoek. Na een heerlijk avondmaal, werd onze groep in tweeën gedeeld. Als onderdeel van de Nijmeegse (100-ste!) Vierdaagse deden we mee aan de wandeltocht naar het Govertstadion. Eén deel van de groep ging vanuit het Olympisch dorp de 5 km lopen en het andere deel mocht een stukje met de bus mee en ging daarna nog 2½ km lopen. Dit deden ze allemaal erg goed! Hier eenmaal aangekomen was er de openingsceremonie gepresenteerd door Jochem van Gelder, en daarna kwam Frans Bauer optreden. Kortom, een groot feest! Hierna gingen we toch maar snel terug naar de slaapzalen want de volgende dag zou erg belangrijk zijn.

Zaterdag 2 juli moesten we vroeg opstaan, en na een heerlijk ontbijtje gingen we naar het zwembad. Nadat iedereen had ingezwommen, begonnen de voorrondes van het zwemmen. De tijd die je deze dag zou zwemmen, zorgde ervoor dat je werd ingedeeld met ongeveer even snelle zwemmers op de finale dag. Na de hele ochtend gezwommen te hebben, gingen we ’s middags weer verder met de verschillende tests bij de Healthy Athletes, zodat je daarna alle onderdelen afgevinkt kon hebben. ’s Avonds was er een feest bij de slaaplocatie. Aangezien het erg lekker weer was, kozen sommigen er ook voor om op het terras te gaan kaarten met elkaar, zodat iedereen kon kiezen wat hij/zij het leukst vond om te gaan doen. Het feest was op tijd afgelopen zodat iedereen weer vroeg kon gaan slapen zodat hij/zij de volgende dag weer fris van start kon gaan.

Zondag 3 juli moesten we nog vroeger op om op tijd alle spullen weer in te pakken en de bus te halen naar het zwembad. Nadat dit gelukt was, ging iedereen weer warm zwemmen; dit keer voor de finales. Nadat er een aantal wedstrijden hadden plaatsgevonden, werden de eerste medailles en lintjes uitgereikt. Ook bij ons had iedereen erg goed gezwommen en werden er verschillende medailles gewonnen! Nadat iedereen klaar was, en alle medailles en lintjes waren uitgereikt, werden we door de bus opgehaald om weer naar Utrecht te rijden. Eenmaal bij een bekend restaurant in Vianen aangekomen gingen we met alle deelnemers en toeschouwers van de afgelopen dagen lekker uiteten om een mooi einde van dit weekend te vieren. Alles bij elkaar was het een zeer gezellig en geslaagd weekend!

Myriam Groenendijk

“Sponsor USSV mbv SponsorKliks !