• header01.jpg
  • header02.jpg
  • header03.jpg
  • header04.jpg
  • header05.jpg

Zaterdag 26 november...

Klik hier voor alle foto's

Ieder jaar vieren wij traditiegetrouw Sinterklaas bij Mitland bowling. We ontmoeten elkaar die dag bij de receptie en onder het genot van een drankje wachten wij totdat we compleet zijn. Ondertussen is Karin druk bezig om de indeling voor het bowlen te maken. Dit gebeurt altijd ter plekke omdat er op het allerlaatste moment nog mensen door omstandigheden niet aanwezig kunnen zijn maar ook omdat introducees mee mogen doen en het niet altijd van te voren vast staat wie dat zijn. Zodra de indeling rond is geeft ze dat door aan de medewerkers van de receptie en daarna krijgen wij het sein dat we de zaal in kunnen. Het is altijd even dringen bij de schoenenkastjes maar de vrijwilligers houden goed zicht en zij zorgen ervoor dat het zo soepel mogelijk verloopt en helpen waar nodig.

Iedereen doet altijd vol overgave mee want de scores worden op een groot bord bijgehouden en natuurlijk houdt niemand van verliezen. Er worden meerdere rondes gespeeld dus genoeg kansen voor iedereen om te pronken met zijn of haar score. Er hangt altijd een vriendschappelijke en gemoedelijke sfeer. Dat is te merken aan het gejuich en geklap als iemand een mooie worp heeft gegooid. Ondertussen zijn op alle tafels een paar schalen gevuld met pepernoten en chips. De medewerkers van Mitland lopen nog een paar keer rond om bestellingen voor drankjes op te nemen. Op de achtergrond klinkt natuurlijk sinterklaas muziek en dat is niet voor niets want tijdens de laatste ronde komen Sinterklaas en zijn Pieten de zaal in. Zij worden verwelkomt met sinterklaasliedjes en het is mogelijk om Sinterklaas een hand te geven en zelfs met hem op de foto te gaan. De Pieten lopen ook bij iedereen even langs en strooien met hun snoepgoed. Zij houden ervan om met de deelnemers te bowlen en dat zorgt voor hilarische beelden. De deelnemers kunnen er geen genoeg van krijgen. Karin loopt vaak bewaakt met een camera in haar hand rond en probeert zoveel mogelijk foto’s te maken.

Na de laatste ronde gaat iedereen weer zijn eigen schoenen aandoen en verzamelen we  bij de receptie. Daar staat Sinterklaas ons op te wachten met zijn grote boek. We zingen met z’n allen de bekendste liedjes en als iemand het aandurft om bij Sinterklaas in zijn eentje een liedje te zingen dan kan dat ook. Vervolgens roep Sinterklaas de deelnemers bij zich die het afgelopen jaar een bijzondere prestatie hebben verricht of die het verdienen om nog even extra in het zonnetje gezet te worden. Diegene krijgt altijd een luid applaus van de rest en we sluiten af door afscheidsliedjes te zingen voor Sinterklaas en zijn Pieten. Zij worden uitgezwaaid en daarmee sluiten wij de sinterklaasviering af. Bij de uitgang wordt iedereen bedankt  voor zijn of haar komst en ze krijgen allemaal een zakje snoepgoed mee. Het was weer gezellig!

Naima Aissati

“Sponsor USSV mbv SponsorKliks !