• header01.jpg
  • header02.jpg
  • header03.jpg
  • header04.jpg
  • header05.jpg

December 2016...

Klik hier voor alle foto's

Iedere zaterdag ochtend verzamelen wij in de kantine van zwembad Den Hommel. Rond 10 uur gaan wij naar de kleedkamers welke gemakkelijk te herkennen zijn voor onze deelnemers omdat onze logo naast de kleedkamerdeuren staan.  De deelnemers kleden zich dan om en als er iemand hulp nodig heeft dan is er altijd iemand bij ter begeleiding. Meestal is dat iemand die de deelnemer goed kent. Aan de achterkant van de kleedkamers  bevind zich het doelgroepen bad (20 bij 15 meter). Dat is een bad met een aflopende bodem zodat je aan de ene kant tot je kuiten in het water staat en aan de andere kant het water tot ongeveer de schouders komt. Een ideaal bad omdat het water een aangename warme tempratuur heeft en iedereen wel een plekje kan vinden om rechtop te staan. Het eerste half uur is er ruimte voor eigen invulling. Dus gezellig met elkaar kletsen of op je dooie gemakje wat rondzwemmen. Het kan allemaal. Ook maken wij gebruik van opblaas ballen om het lekker sportief te houden en het zorgt ook voor een speelse sfeer.                                            

Als er iemand jarig is dan wordt er een bewegende kring gevormd zodat diegene in het midden komt te staan. Er wordt voor de jarige gezongen en na de drie hoera’s wordt de jarige nog eens flink nat gespetterd door de rest. Zodra de felicitaties rond zijn wordt de groep opgesplitst. Diegene die redelijk tot goed kunnen zwemmen en diegene die meedoen aan competitiezwemmen gaan naar het diepe (25 meter) bad. De overige deelnemers blijven achter en gaan samen met een vrijwilliger of stagiaire zwemoefeningen doen. Een toezichthouder van USSV is altijd aanwezig. In het diepe bad beginnen de deelnemers altijd met een paar baantjes trekken gevolgd door een paar minuten watertrappelen. Vervolgens nemen zij allen plaats op de bank waar na ze per duo tegen elkaar een wedstrijdje kunnen zwemmen.

Aan de andere kan houden vrijwilligers de tijd in de gaten en noteren dat. Op deze manier kan de voortgang van de deelnemers bijgehouden worden, wat weer van belang is voor het competitiezwemmen.  Als het half uur voorbij is lopen wij gezamenlijk door naar het recreatiegedeelte. Vrijwilligers hebben dan al stoelen in een kring klaar staan en limonade. Hier houden wij een korte pauze en als er geen mededelingen of andere bijzonderheden zijn dan is het tijd om lekker vrij te zwemmen. Het gehele recreatiegedeelte is toegankelijk en vooral de bubbelbaden zijn erg gewild onder de deelnemers. Alle vrijwilligers doen gezellig mee en houden ondertussen een oogje in het zeil. Nadat iedereen onder de douche is geweest lopen we richting de kleedkamers. Na afloop kunnen de deelnemers nog een hapje of drankje nuttigen in de kantine voordat ze naar huis gaan.

Naima Aissati

“Sponsor USSV mbv SponsorKliks !